Veel mensen vinden het een fijn idee om de as van hun dierbare thuis te bewaren. Zo is de overledene toch nog een beetje bij u. Welke opties zijn er dit geval allemaal?

Sierurn

Bent u van plan om de urn thuis een mooi plekje te geven? Dan is het uiterlijk van de urn uiteraard heel belangrijk. In de urnen webshop vindt u uiteenlopende urnen van verschillende materialen van hout tot keramiek. Zoek naar een urn die bij het karakter van de overledene past. Veel mensen zetten de urn op een hoge plek, zoals een schouw of kast. De overledene waakt als het ware over het huis.

Urnen altaar

Wil u echt een bijzonder plek in huis creëren? Kies dan voor een urnen altaar. Dit sierlijke omhulsel is in alle vormen en maten te krijgen. Eventueel kunnen er foto’s, bloemen of een handgemaakt portret bij het altaar geplaatst worden.

Urn bewaren in uw tuin

Wil u de urn wel dichtbij huis bewaren, maar liever niet in huis? Kies dan voor een urnenmuur of een buiten urn in uw eigen tuin. Het is ook mogelijk om een natuurlijk afbreekbare urn in uw tuin te begraven.

Gedenk sierraden / assieraden

Gedenksieraden zijn sieraden waarmee u tastbaar uw dierbare altijd dichtbij uw hart kan dragen. Voor veel mensen is dit naast een urn een heel fijn idee. In een gedenksieraad wordt een symbolische hoeveelheid as verwerkt. Hiervoor is dus maar een beknopte hoeveelheid as nodig.

De gedenksieraden hebben een dun transparant laagje, zodat de as zichtbaar is. Toch zijn de sieraden zo vormgegeven dat het niet direct duidelijk is voor de buitenwereld dat u een gedenksieraad om heeft. U hoeft zich dus niet opgelaten te voelen wanneer u het sieraad draagt. Zoek een sieraad uit waar u zich goed bij voelt en die u elke dag zou kunnen dragen.

Neem een kijkje naar onze gedenksieraden

Of lees meer over assieraden

<< Terug naar as bewaren of uitstrooien