De keuze tussen cremeren of begraven is voor veel mensen lastig. Toch groeit het aantal crematies tegenover begrafenissen erg hard. Ruim zestig procent van de Nederlanders kiest tegenwoordig voor een crematie.

Asbestemming

Een belangrijke reden om voor cremeren te kiezen is de asbestemming. Er zijn tal van mogelijkheden om de as van uw dierbare een mooi plekje te geven. Zo kunt u de as thuis bewaren of uitstrooien in de natuur. Maar u kunt uw dierbare ook bij u dragen in een assieraad of zelfs verwerken in een tatoeage.

Bijzonder moment

Daarnaast wordt het moment waarop de kist in de oven gedragen wordt als zeer bijzonder ervaren. Familieleden kunnen nog een laatste keer afscheid nemen totdat de as uit de oven komt.

Kosten en onderhoud

Een andere belangrijke overweging om voor cremeren te kiezen zijn de lage kosten en het ontbreken van onderhoud. Bij een crematie wordt vaak voor een eenvoudige, goedkope kist gekozen. Er worden geen grafkosten gemaakt en er is geen grafonderhoud nodig. Maar door het uitstrooien van de as kan er toch een bijzondere plek gecreëerd worden net als bij een begrafenis.

<< vorig artikel: Waar vindt de crematie plaatsVolgend artikel: Waar vindt de crematie plaats? >>