Wanneer u de as uitstrooit in de natuur is er geen aanwijsbare rustplaats. Geeft u na de crematie de voorkeur aan een aantoonbare plek waar de as van uw dierbare te vinden is? Dan is een urnenmuur zeker het overwegen waard.

Columbarium

Op begraafplaatsen en crematoria zijn muren met open en gesloten nissen te vinden waarin u een urn kan bijzetten. Deze stenen bouwsels worden ook wel columbariums genoemd. Hierin zijn ook dubbele nissen te vinden waarin twee urnen geplaatst kunnen worden. Het grote voordeel van een urnenmuur is het hebben van een centrale plek waar u kunt terugkeren om uw dierbare te herdenken. Vaak staan deze muren in een mooie tuin vol bloemen en bomen.

Soorten urnenmuren

De meeste urnenmuren zien eruit als een stenen honingraat. Maar tegenwoordig worden er ook steeds meer muren ontworpen van natuursteen die passen bij de omgeving waar de muur in staat.

Tuincolumbarium

Veel mensen nemen de urn met hun dierbare mee naar huis. Echter vindt niet iedereen het prettig om de urn binnenhuis te plaatsen. Een tuincolumbarium is dan een goede optie. Dit is een kleine stenenmuur in uw eigen tuin waar een of twee urnen in passen. U kunt de muur bij verschillende bedrijven naar smaak laten ontwerpen.

<< Terug naar as bewaren of uitstrooien