Een assieraad is een sierraad waar u een klein beetje as van een overledene in kunt bewaren. Op deze manier kunt u uw dierbare dicht bij uw hart dragen.
Een assieraad kan een mooie, tastbare herinnering aan uw dierbare zijn. Een assieraad is kwalitatief net zo goed als een gewoon sieraad. Het enige verschil is dat er een ruimte is voor een klein beetje as. U hoeft niet bang te zijn dat iedereen ziet wat voor sieraad u om heeft. Door de subtiliteit van de ketting bent u de enige die weet dat er as in uw hanger zit.

Assieraad vullen

U kunt het sieraad laten vullen bij het crematorium, maar u kunt het ook zelf doen net als bij het vullen van een urn. U kunt er ook voor kiezen om een klein plukje van het haar van de overledene in de hanger te stoppen. De sieraden zijn voorzien van kleine (schroef)dopjes. U kunt de as met een klein trechtertje of papiertje in de hanger laten glijden. Zorg dat u het sieraad met een vlakke ondergrond vult, zodat de overtollige as makkelijk bij elkaar geveegd kan worden. Wanneer de as te groot is, kunt u een beetje fijn maken met een vijzel.

<< Terug naar as bewaren of uitstrooien