Het vullen van de urn met de as van uw dierbare is niet zomaar iets. Het is een nauwkeurig werkje. Zeker als u bedenkt dat het om ruim twee kilo as gaat. Toch is het mogelijk om de urn zelf te vullen, maar u kunt dit ook laten doen door medewerkers van het crematorium of de uitvaartbegeleider. Hier zijn vaak wel kosten aan verbonden.

Urn zelf vullen

Overweegt u de urn zelf te vullen, omdat u dit een mooi laatste afscheid vindt. Houd dan rekening met de volgende zaken: zorg ervoor dat u de as met een vlakke ondergrond vult of met een vel papier eronder. Op deze manier kunt u de overtollige as makkelijk bij elkaar vegen. Dit kunt u doen met een platte kwast. Als u de urn buiten gaat plaatsen, vergeet de dop dan niet vast te lijmen of kitten. Kies in dat geval voor een urn waarbij dit mogelijk is. Gebruik een trechter of een klein stukje papier bij het vullen, zodat er zo min mogelijk as naast valt. Zorg tijdens het vullen voor een windvrije omgeving.

Gratis vullen bij Persoonlijk Vaarwel

Vindt u het zelf vullen van de urn een vervelend idee, dan kunnen onze specialisten deze voor u vullen. Als u in de randstad woont (omgeving Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht) dan doen wij dit zelfs gratis. Mocht u buiten dit gebied wonen, neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

<< Terug naar as bewaren of uitstrooien